• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Comemorarea victimelor celui de-al doilea val de deportări, din 6 iulie 1949

  Comemorarea victimelor celui de-al doilea val de deportări, din 6 iulie 1949

   05.07.2012 11:42    989 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că vineri, 6 iulie 2012, va fi organizat un miting de comemorare a victimelor represiunilor sovietice, din 6 iulie 1949. Acţiunea va începe la ora 9.00 şi se va desfăşura în Scuarul Gării Feroviare din Chişinău.

  După mitingul de comemorare, foştii deportaţi vor merge la Fondul Plastic al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova (str. V. Docuceaev, intersecţie cu str. Gh. Asachi), pentru a vedea monumentul deportaţilor, aflat în stadiu de executare. Compoziţia sculpturală „În memoria victimelor regimului stalinist" va fi instalată în scuarul Gării Feroviare din Chişinău. Primăria municipiului Chişinău va asigura transportarea tuturor deportaţilor.

  De asemenea, vineri, cu începere de la ora 12.00, autorităţile locale vor organiza o masă de pomenire, pentru persoanele deportate, în incinta Restaurantului „Cupidon", din str. Vlaicu Pârcălab (ULIM).

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău