Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții regiilor municipale de transport public au efectuat vizite de studiu în orașele Praga și Brno din Cehia

   953

Primăria municipiului Chişinău informează că, pe parcursul săptămânii precedente, în cadrul Proiectului Uniunii Europene „MOVE IT like Lublin", un grup de responsabili din cadrul municipalității au vizitat un șir de întreprinderi de transport din Republica Cehă.

Vizita de studiu s-a desfășurat în orașele Praga și Brno, iar managerii instituțiilor de transport din Chișinău au avut posibilitatea să se familiarizeze cu cele mai bune practici în domeniul dezvoltării transportului public urban ceh.      

În Praga, aceștia au vizitat mai multe instituții de profil printre care Departamentul Municipal de Transporturi, Centrul de Management al Traficului, precum și Compania de Transport Public.

Totodată, în sudul Republicii Cehe, la Brno principalele obiective vizitate de responsabilii municipali au fost Autoritatea de Transport, Compania Herman și Organizația de Gestionare a Traficului (Brněnské komunikace).

Menționăm că vizitele de studiu organizate în cadrul Proiectului Uniunii Europene „MOVE IT like Lublin", reprezintă o oportunitate de preluare a bunelor exemple europene de planificare a mobilității, de gestionare în timp real a traficului și de asigurare a unui sistem eficient de management al transportului urban.

Proiectul „MOVE IT like Lublin" - Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chișinău, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia. Proiectul va fi implementat până în anul 2025 și va oferi sprijin pentru a transforma serviciile de transport public din oraș într-un sistem de transport mai incluziv, mai sigur, mai rezistent și mai durabil. Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 euro, dintre care 3.325.000 euro este contribuția Uniunii Europene în formă de grant, iar 175.000 euro sunt alocați de către Primăria municipiului Chișinău.