Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău"

   665

În zilele de 30 septembrie - 1 octombrie 2022, Primăria Chișinău organizează Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău".

Evenimentul are drept scop stabilirea unei punți de legătură cu potențialii investitori și impulsionarea implementării proiectelor investiționale, care să ofere beneficii comunității de afaceri și totodată să susțină edificarea unui oraș modern, cu o infrastructură dezvoltată și servicii calitative, oferind astfel condiții de viață mai bune locuitorilor orașului.

La Forum vor participa peste 500 de invitați: oameni de afaceri, experți în economie, investitori și donatori străini, reprezentanți ai mediului academic și ai sectorului asociativ, precum și delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașelor partenere cu Chișinăul. Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

În cadrul reuniunii vor fi abordate diverse subiecte axate pe atragerea investițiilor în municipiul Chișinău: provocările și oportunitățile investitorilor din capitală, dezvoltarea urbană în viziunea antreprenorilor, Chișinău - Oraș Verde, Smart City, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului etc.

De asemenea, în cadrul Forumului va fi prezentată Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău pentru anii 2020-2030, harta investițională a capitalei (care include peste 60 de obiective atractive pentru investiții din domeniile: imobiliare, funciare, social-educaționale, divertisment, dar și obiecte pentru parteneriate publice-private, cu referire la modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticheting-ului, implementarea proiectului parcări electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina web a evenimentului: forum.chisinau.md.