• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un grup de persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

  Un grup de persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

   26.09.2022 15:02    321 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că 8 persoane care domiciliază în capitală, au depus luni jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

  Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Olga Ursu.

  Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Vietnam, Armenia, alte 2 persoane au redobândit cetățenia Republicii Moldova, aceștia fiind originari din Canada.

  E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

  Din anul 2003, în total au obținut sau redobândit cetățenia Republicii Moldova 906 persoane, care domiciliază în municipiul Chișinău, dintre care 64 doar în anul curent.