• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Concurs de cunoaștere a limbii române „Dictare pentru fiecare”

  Concurs de cunoaștere a limbii române „Dictare pentru fiecare”

   08.08.2022 09:01    428 Accesări    

  Primăria Municipiului Chișinău invită cetățenii urbei să participe la Concursul „Dictare pentru fiecare", organizat în contextul sărbătorii Limba Noastră cea Română, celebrată anual pe 31 august.

  Evenimentul va avea loc miercuri, 24 august 2022, ora 11:00, în incinta Universității de Stat din Moldova (str. A. Mateevici nr. 60), Blocul Central, Sala de curs nr. 137.

  Concursul are drept scop motivarea publicului larg de a-și testa competenţele de scriere în limba română, dar și de a-i determina pe cetăţenii Republicii Moldova să promoveze cunoașterea limbii române, în conformitate cu normele actuale de gramatică, ortografie și punctuație.

  Lucrările vor fi evaluate de un juriu din care fac parte filologi cu experiență în cercetarea și predarea limbii române.

  Toți cei interesați de concurs se pot înregistra online, prin completarea unui formular google până la data de 23 august 2022, ora 14.00. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1ZGFuIWbO0USKE7A7BrS-gb051xdGhU5A8c_5wz4VhtMbnQ/viewform 

  Primăria municipiului Chișinău va oferi premii conform criteriilor și cerințelor specificate în Regulamentul concursului.

  Rezultatele Concursului „Dictare pentru fiecare" vor fi anunțate pe 31 august 2022, ora 10:00, în cadrul evenimentului desfășurat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. De asemenea, informațiile respective vor fi publicate pe pagina de facebook a Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova: https://www.facebook.com/litereusm, precum și pe site-ul oficial al Primăriei: „chisinau.md".

  Cei interesați pot afla mai multe detalii  de la organizatorul evenimentului - Direcția Cultură. Telefon: 0 (79) 988658, email: directia.cultura@pmc.md