• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău” este la etapa finală de implementare

  Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău” este la etapa finală de implementare

   05.08.2022 16:52    355 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că Proiectul „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău", lansat în anul 2021 și care are drept beneficiari 18 instituții de învățământ, este la etapa finală de implementare.

  Scopul proiectului este de a eficientiza consumul de energie și de a monitoriza tot acest proces în școli și grădinițe. Mai multe studii au arătat că astfel de proiecte diminuează considerabil cheltuielile de întreținere a edificiilor.

  Timp de un an și jumătate au fost realizate următoarele lucrări:

  Izolarea termică a pereților și a acoperișului

  Înlocuirea tâmplăriei

  Reabilitarea sistemelor de distribuție a căldurii

  Modernizarea sistemului interior de iluminat

  Instalarea sistemului fotovoltaic

  În prezent, toate cele 18 instituții beneficiare sunt pregătite pentru noul an de studii 2022-2023. Printre acestea enunțăm: 13 licee: „Nicolae Gogol", „Petru Rareş", „Onisifor Ghibu", „Gloria", „George Meniuc, „Natalia Dadiani", „Vasile Vasilache", „Nicolae Sulac", „Vasile Alecsandri", „Elena Alistar", „Vasile Lupu", „Bogdan Petriceicu Hasdeu" și cinci grădinițe: nr. 112, nr. 127, nr. 146, nr. 167 și nr. 225.

  Executorii proiectului vor asigura monitorizarea și mentenanța timp de un an.

  Totodată, Primăria Chișinău își propune să extindă Proiectul „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău" și pentru celelalte instituții de învățământ din municipiu.