Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reabilitare a subteranei din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, colț cu str. Ciuflea

   1156

Primăria Municipiului Chișinău informează că  au început lucrările de reabilitare a pasajului subteran care face legătura dintre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Ciuflea.

Proiectul este gestionat de Pretura sectorului Centru, care a desfășurat licitația pentru selectarea agentului economic. Costul lucrărilor este de circa 8 milioane de lei.

Lucrările de modernizare a pasajului subteran includ reabilitarea finisajelor exterioare și interioare, pereți, pardoseli și tavan, reconstrucția scărilor, reabilitarea trotuarelor și a terenului adiacent.

Partea exterioară a pasajului va fi placată cu granit, iar scările vor fi acoperite cu plăci de granit ceramic. De asemenea, vor fi amenajate rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. Pe interior vor fi vitrine luminoase și va fi instalat sistem de supraveghere video.  Pe teritoriul adiacent va fi amenajată zona verde și va fi instalat mobilier urban.

În prezent pe șantier sunt desfășurate lucrări de demontare a plăcilor de granit pe partea exterioară a pasajului, lucrări electrotehnice, demontarea parțială a plăcilor din travertin de pe partea interioară, reabilitarea pereților tunelului etc.