Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Monitorizarea desfășurării lucrărilor de reparație în școlile și grădinițele din capitală

   948

Primăria Municipiului Chișinău informează că instituțiile de învățământ din capitală, aflate în proces de renovare, sunt evaluate pe parcursul săptămânii curente de către responsabili municipali, privind pregătirea pentru noul an de studii.

Pentru IET nr. 175, din str. Grenoble 153/1, Primăria Municipiului Chișinău a alocat 1,2 milioane de lei, pentru redeschiderea a 2 grupe noi și dotarea acestora cu utilaj modern. Acum renovarea este realizată în volum de 85%, lucrările urmând a fi finalizate până la data de 18 august, a.c.

Pentru extinderea rețelei instituțiilor de învățământ preșcolar, prin redeschiderea grădinițelor noi, Primăria Chișinău a alocat 15 milioane de lei, pentru redeschiderea IET nr. 28, str. Magda Isanos,16, cartierul Poșta Veche. Lucrările sunt realizate în proporție de 82% din contractul pentru prima etapă.

La Liceul Teoretic „Vasile Lupu", investițiile municipalității au fost în valoare de 6,7 milioane de lei, pentru lucrări de extindere a instituției și deschiderea a 3 grupe de grădiniță.

Termenul de realizare a lucrărilor, conform contractului, este anul 2022-2023.

Pentru reparația blocului alimentar au fost alocați peste 430 000 de lei, iar lucrările sunt îndeplinite în proporție de 55%.

Lucrări de extindere a instituției și deschiderea a 4 grupe de grădiniță (beneficiari 100 copii), au fost realizate și în cadrul LT „Mihail Lomonosov", din strada Putnei, 93. Investițiile din partea municipalității sunt de 4,8 milioane de lei, iar lucrările au fost deja finalizate. Urmează dotarea instituției cu utilaj.

În total, în anul 2022 au fost prevăzute reparații (inclusiv lucrări proiectare) - 195 de instituții educaționale din Chişinău, iar suma alocată din buget în acest scop este de 169,5 milioane de lei, cu 40 de milioane mai mult decât în anul 2021.