Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Reabilitarea pasajelor subterane din Piața Dimitrie Cantemir, sectorul Buiucani și cel de la intersecția bd. Decebal – bd. Dacia – bd. Traian, sectorul Botanica

Reabilitarea pasajelor subterane din Piața Dimitrie Cantemir, sectorul Buiucani și cel de la intersecția bd. Decebal – bd. Dacia – bd. Traian, sectorul Botanica

   1134

Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare a pasajului  subteran din Piața Dimitrie Cantemir sunt în plină desfășurare. Până acum au fost reparate scările în patru intrări din cele șase care vor fi funcționale. De asemenea, au fost amenajate și rampele de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.  

Pe interior se lucrează la reabilitarea pereților. De asemenea, au fost instalate cablurile de conexiune pentru sistemul de supraveghere video.

Costul lucrărilor de reabilitare a pasajului subteran din Piața Dimitrie Cantemir este de cca 4 milioane de lei. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârșitul anului curent.

Cu referire la obiectivul de la intersecția bd. Decebal-bd. Dacia-bd. Traian, aflat în proces de modernizare, informăm că au fost executate lucrări de demolare pe interior și exterior, au fost tencuiți pereții scării dinspre bd. Decebal și din interiorul trecerii. Acum se lucrează la tencuirea pereților din partea bd. Traian.

Proiectul presupune reabilitarea pasajului, a scărilor exterioare și trotuarele.

De asemenea va fi amenajat și mini-scuarul din imediata apropiere - o zonă nouă de recreere cu spații verzi, mobilier urban și iluminat stradal.

Amintim că până acum au fost reabilitate deja 10 pasaje subterane din capitală, iar altele 5 se află în reparație.