Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acordarea suportului financiar din partea Ambasadei Republicii Populare Chineze voluntarilor implicați în asistența persoanelor refugiate din Ucraina

   1018

Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a oferit un suport financiar, sub formă de vouchere, pentru 22 de voluntari din municipiul Chișinău care activează în domeniile: social, sănătate, educaţie, tineret și care s-au implicat activ în acordarea asistenţei pentru persoanele refugiate din Ucraina.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a mulţumit Ambasadei Republicii Populare Chineze în ţara noastră, pentru susținere și pentru colaborare cu Primăria în diverse domenii.

Totodată, edilul a ținut să remarce că acești voluntari sunt doar o parte din oamenii care au venit în ajutorul autorităților locale în gestionarea crizei refugiaţilor.

E de menționat că Primăria Chişinău oferă în continuare servicii specializate pentru refugiaţii din Ucraina:

- Zilnic beneficiază de hrană caldă, servicii medicale şi psihologice cele peste 80 de persoane cazate la Centrul de Plasament municipal Patria Lukoil.

- Copiii refugiaţilor sunt încadrați în şcoli şi grădiniţe.

- Persoanele refugiate sunt angajate în câmpul muncii.

- Zilnic sunt oferite până la 400 de pachete cu produse alimentare şi de igienă tuturor refugiaţilor care se adresează la Centrul de Plasament municipal Patria Lukoil.