Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Mulți Ani, Anastasia Lazariuc!

   1193

Primăria municipiului Chișinău îi adresează sincere felicitări interpretei de muzică ușoară, Anastasia Lazariuc, Artistă a Poporului, cu ocazia zilei de naștere, ce și-o sărbătorește astăzi, 6 iulie.

Primarul General, Ion Ceban, i-a adresat artistei felicitări de viață lungă și sănătate și să ne bucure în continuare cu piese frumoase.

Anastasia Lazariuc, laureată a concursurilor naționale și internaționale, s-a lansat pe scena profesionistă cu cântecul „Seară albastră", semnat de compozitorul Ion Aldea Teodorovici. De-a lungul anilor a colaborat cu diverși textieri și compozitori de la noi, inclusiv cu maestrul Eugen Doga, cu frații Petre Teodorovici și Ion Aldea Teodorovici, Ion Enache, Constantin Rusnac, Anatol Dumitraș, Anatol Chiriac, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi etc. A cântat în duet cu Alexandru Lozanciuc, cu Iurie Sadovnic, cu Ștefan Petrache și alții.

Multe din piesele interpretate de artistă au devenit șlagăre, precum: „Ca prima oară", „Mama", „Dragă, o teie", „Se-nsera", „Seară albastră", „Fuga, fuga", „Copilărie", „Lacrima", „În țara mea", „Duminica" etc.

Din 1992, Anastasia s-a stabilit la București, unde a avut o frumoasă colaborare cu compozitorul și interpretul Mihai Constantinescu. Artista s-a născut la 6 iulie 1953, în satul Bacioi, care acum se află în componența municipiului Chișinău. 

Anastasia Lazariuc deține titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău din octombrie 2010.