Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reabilitare a pasajului subteran de la intersecția bd. Decebal - bd. Dacia - bd. Traian

   1269

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a pasajului subteran de la intersecția bd. Decebal - bd. Dacia - bd. Traian. Costul lucrărilor este de cca 8,3 milioane de lei, iar proiectul urmează a fi realizat până la finele anului curent.

La eveniment a fost prezent Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul Ilie Ceban, Pretorul de Botanica, Diana Guba și reprezentantul agentului economic care va executa proiectul.

Edilul capitalei a precizat că proiectul privind reabilitarea pasajului subteran de la intersecția bd. Decebal - bd. Dacia - bd. Traian prevede modernizarea propriu zisă a pasajului, precum și a terenului adiacent. Totodată, edilul a ținut să precizeze că în prezent, 70% din subteranele din capitală sunt deja reabilitate, iar altele sunt în proces de reparație. „Noi depunem eforturi ca toate subteranele din Chișinău să arate decent, să corespundă rigorilor actuale și să fie accesibile pentru toate categoriile de cetățeni, inclusiv pentru cei cu mobilitate redusă", a mai spus Ion Ceban.

Astfel, lucrările de modernizare a obiectivului prevăd reabilitarea finisajelor interioare și exterioare, pereți, pardosea și tavan, reconstrucția scărilor exterioare și a trotuarelor.

Pereții vor fi acoperiți cu gresie, iar pardoselile și scările vor fi executate din gresie cu finisaj antiderapant. De asemenea, vor fi prevăzute pavaje tactile de direcție și de avertizare. Trotuarele și scările exterioare vor fi amenajate cu pavaj cu suprafața de granit, iar scările vor include și pantă de acces.

În trecerea principală, conform proiectului, sunt prevăzute 8 vitrine pentru expoziții.

Cât privește spațiul de la intersecția bd. Dacia cu bd. Decebal, aici va fi amenajată o zonă de recreere cu spații verzi, mobilier urban și iluminat stradal.