Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări planificate, executate de Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, în perioada 27 iunie – 3 iulie 2022

   867

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 27 iunie - 3 iulie 2022, angajații Î.M. „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi" (AGSV) au intervenit cu lucrări de curățare a arborilor de pe teritoriul orașului, circa 400 de activităţi, planificate sau în regim de urgenţă, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău sau a agenţilor economici.

Astfel, în sectoarele municipiului s-a intervenit pe 61 de adrese, unde au fost efectuate lucrări silvotehnice necesare şi planificate în cazul a 360 de arbori.

Serviciul specializat „Lichidare avarieri" a fost solicitat la 7 adrese, iar în urma intervenţiei prompte a specialiştilor s-a reuşit igienizarea a 9 arbori, excluzându-se riscul pentru locuitorii sectoarelor respective.

În scopul realizării planurilor de activitate şi intervenţia oportună, Secția Inspectorat a AGSV a emis în aceeaşi perioadă 26 de acte de examinare fitosanitară, ce ulterior au fost depuse la Agenția de Mediu, pentru eliberarea autorizațiilor de tăiere.

Pe parcursul săptămânii curente urmează alte intervenţii silvotehnice planificate, care includ activităţi specializate pe 23 de adrese, ceea ce va permite ajustarea tehnologică conformă a 214 arbori.

Inspectorii AGSV se vor deplasa în sectoarele oraşului pentru examinarea fitosanitară a arborilor, în vederea planificării lucrărilor necesare şi neadmiterea eventualelor situaţii de urgenţă în spaţiile verzi adiacente instituțiilor educaţionale, cele medicale sau alte adrese vizitate frecvent de cetăţeni.

Întreprinderea Municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" solicită locuitorilor capitalei cooperare în situaţiile care presupun implicarea serviciilor specializate.

Astfel, cetățenii capitalei sunt îndemnați să anunțe cazurile de riscuri privind prăbușirea arborilor la AGSV, telefon: (022) 24-27-25.