Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conferința internațională de totalizare „Educație online fără hotare”, ediția 2022 (VIDEO)

   1012

Primarul General, Ion Ceban, a participat marți la lucrările Conferinței internaționale de totalizare „Educație online fără hotare”, ediția 2022, organizată de Direcția generală educație, tineret și sport.

Evenimentul se desfășoară în perioada 5-8 iulie 2022, în format hibrid: cu prezență fizică în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Sala de conferințe „Clasa Viitorului” și pe pagina de Facebook /educatieonline.md.

Edilul a mulțumit profesorilor pentru implicare activă, inclusiv în perioada pandemică, și pentru contribuție în realizarea proiectelor de lecții online care au fost încărcate pe platforma „Educațieonline.md”. Totodată, Ion Ceban a declarat că biblioteca digitală a devenit un exemplu la nivel de republică, fiind preluat și peste hotare.

În context, viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că „Educație online” a fost prima reacție de răspuns a municipalității la criza pandemică, iar prin conjugarea eforturilor, actorii implicați au demonstrat că pot fi flexibili, pot reacționa prompt și profesionist, a mai spus viceprimarul.

În prezent, Platforma „educatieonline.md” conține cca 7674 de lecții video, inclusiv 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă, la disciplinele de bază, pentru clasele I-XII.

În cadrul Conferinței „Educație online fără hotare” sunt prezentate cele mai memorabile parteneriate transfrontaliere câștigătoare ale Concursului „Educație online fără hotare – Colaborări Transfrontaliere Remarcabile”.

Tot aici este organizată Expoziția cu același nume, în cadrul căreia elevii și cadrele didactice participante își prezintă succesele obținute în cadrul parteneriatelor marca „Educație online”.

Menționăm că „Educație online fără hotare” este un Proiect lansat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, în luna octombrie 2020.

Proiectul înregistrează peste 5000 de instituții și circa 7500 de cadre didactice din Republica Moldova și România. Elevii pot viziona lecțiile de acasă, împreună cu familia, accesând link-ul www.educatieonline.md, fără a fi necesar să se logheze sau să-și creeze un cont.

Lecțiile video sunt însoțite de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale. Elevii care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin Rețeaua națională Radiocom.

Adițional la lecțiile în baza curricumului școlar, pe site au fost plasate multe alte materiale suplimentare în categorii cum ar fi „Siguranța online”, „Sfatul logopedului”, „Sfatul psihologului”, „Securitatea personală” și „Educație parentală”.