Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, executate în perioada 27 iunie – 3 iulie 2022

   1091

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 27 iunie - 3 iulie 2022, au fost realizate diverse lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a executat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 6 mii m², iar alți circa 6 mii m² de carosabil au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări a fost îndeplinit pe str. Henri Coandă, pe o suprafață totală de 4,5 mii m², unde săptămâna trecută a fost dat startul lucrărilor de reparație curentă a carosabilului. În paralel cu frezarea asfaltului uzat, a fost reparată și canalizarea pluvială, fiind ridicate la cota gurile de vizitare și receptoarele, iar la final a fost aplicat stratul de uzură.

Pe bd. Dacia drumarii au lucrat la fortificarea sectoarelor de drum în zona stațiilor de așteptare, fiind pe final lucrările de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos pe întreaga stradă. În total, pe bd. Dacia s-a intervenit cu lucrări pe o suprafață de circa 28 mii m².

Spre final este și reparația curentă a str. 27 Martie 1918, unde, în săptămâna curentă, urmează a fi așternut stratul de uzură.

Pe str. Socoleni, tronsonul cuprins între str. Ceucari și Calea Orheiului, au continuat lucrări de reparație a trotuarelor, fiind demontate bordurile vechi și montate altele noi. Aceste acțiuni au ca scop pregătirea drumului pentru lucrări ulterioare de construcție a unei noi benzi de virare în intersecția cu Calea Orheiului, ce urmează a fi inițiate în anul curent.

Lucrări de instalare a bordurilor au fost realizate pe bd. Renașterii Naționale (315 buc.) și pe str. Sarmisegetusa (245 buc.).

Pe str. Ghidighici, la parcarea de captură a fost așternut și compactat pietriș (peste 700 de tone), iar în săptămâna curentă urmează a fi turnat asfaltul. 

În același timp, au continuat lucrările de reparație și salubrizare a canalizării pluviale, fiind supuse intervențiilor peste 100 de elemente pluviale și fântâni de vizitare.

Tot pe parcursul săptămânii trecute a fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață totală de peste 4 mii m². Marcajele au fost reînnoite pe străzile: șos. Hâncești (3 mii m²), Ion Creangă, Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, V. Alecsandri. În săptămâna curentă va fi aplicat marcaj pe toată strada Alba Iulia.

Pentru a preveni deteriorarea suprafeței carosabile din cauza temperaturilor sporite din ultimele zile, pe timp de noapte și de zi au fost spălate sau stropite mai multe artere principale ale orașului:  I. Gagarin, C. Negruzzi, Ismail, Grenoble, P. Halippa, Miorița, D. Cantemir, Stefan cel Mare și Sfânt, V. Alecsandri, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, București, M. Viteazul, Calea Ieșilor, V. Lupu, Gr. Vieru, C. Tănase, A. Pușkin, Kiev, A. Russo, B. Voievod, Calea Orheiului, Moscova, Albișoara, Ceucari, Dacia, Traian, Decebal, Independenței, Grenoble, Ciuflea, Hâncești, Miorița.