Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vernisarea expoziției de imagini vechi, „Chișinăul în culori”, reconstituite de pictorul Lică Sainciuc

   1222

Marți, 28 iunie, ora 17:00, la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, str. A. Mateevici, 60A, va avea loc vernisarea expoziției de imagini vechi  „Chișinăul în culori", reconstrucții de Lică Sainciuc. Transformându-le în adevărate opere de artă moderne, lucrările realizate de artist relatează câte o poveste, prin prisma propriei sale imaginații și viziuni artistice.

Fotografiile restaurate includ vederile: Hotelul Elveția (a doua jumătate a sec. XIX), distrus în 1941, Vedere înspre Orașul Vechi de pe clopotnița Soborului Nou: se văd bisericile Sf. Ilie și Soborul Vechi, distruse în anii ʼ50, Biserica și Clopotnița Luterană (a doua jumătate a sec. XIX), distruse în anii ʼ60, Circul Chișinăului (anii 1920), azi Filarmonica Națională, Planul Chișinăului la 1889 ș.a.

Expoziția include șaisprezece fotografii vechi ale Chișinăului reconstruite de renumitul pictor Lică SAINCIUC, care pe data de 29 iunie curent, împlinește frumoasă vârstă de 75 ani.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub egida Direcției Cultură și în parteneriat cu Centrul de Cercetări Umaniste al USM, cu prilejul Zilei orașului, marcată pe 17 iulie.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada: 28 iunie -15 iulie 2022.