• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Maraton lunar pentru a redescoperi cele mai frumoase locuri din capitală utilizând bicicleta sau trotineta

  Maraton lunar pentru a redescoperi cele mai frumoase locuri din capitală utilizând bicicleta sau trotineta

   20.06.2022 11:37    419 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că duminică, 19 iunie 2022, a avut loc cursa de biciclete și trotinete „Velo Road Chișinău", eveniment organizat în premieră de Centrului Municipal de Tineret.

  Primarul General, Ion Ceban, a participat alături de tineri și toți cei pasionați pentru a parcurge străzile orașului pe bicicletă și trotinetă, de la Primărie până la Centrul Municipal de Tineret din sectorul Ciocana.

  Primul maraton de acest fel a avut scopul de a redescoperi cele mai frumoase locuri din capitală utilizând bicicleta sau trotineta, iar participanții au fost decorați cu diplome.

  La finalul cursei, edilul capitalei a menționat că a acceptat cu plăcere această provocare a tinerilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău. „Este o primă încercare în organizarea unui astfel de eveniment care are drept scop promovarea modului sănătos de viață și a mersului activ pe bicicletă", a precizat Ion Ceban.

  În context, municipalitatea va organiza astfel de curse pe biciclete și trotinete lunar, în perioada aprilie-noiembrie, la care sunt invitați toți doritorii. Totodată, Direcția transport public si căi de comunicație va elabora câteva trasee pentru ca acest eveniment să devină unul tradițional.