Vizita de curtoazie a E.S. Ambasadorul Georgiei la Primăria Chișinău

   1431

Noul Ambasador al Georgiei în Republica Moldova a vizitat miercuri Primăria Municipiului Chișinău.

Excelența Sa, Levan Diasamidze a fost primit de viceprimarii capitalei, Olga Ursu și Angela Cutasevici.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre Chișinău și Tbilisi, orașe înfrățite prin acordul încheiat în anul 2012.

În context, viceprimarul Olga Ursu a ținut să-l informeze pe diplomatul georgian despre activitățile și proiectele inițiate în ultimii ani de Primăria Chișinău. De asemenea, viceprimarul a menționat că în toamna anului curent, municipalitatea va organiza Forumul Economic Chișinău, unde sunt bineveniți reprezentanții mediului de afaceri georgian. Chișinăul va pune la dispoziție circa 60 de profile economico-financiare pentru investitorii interesați.

La rândul său, E.S., Levan Diasamidze, a ținut să menționeze că este deschis pentru a impulsiona colaborarea dintre Tbilisi și Chișinău. Totodată, oficialul georgian a apreciat eforturile depuse de Executivul Primăriei privind buna gestionare a crizei refugiaților ucraineni.  

De asemenea, un subiect important abordat de oficiali în cadrul discuțiilor a fost inițierea colaborării pe dimensiunea turistică și promovarea reciprocă a identității celor două orașe - Chișinău și Tbilisi.