Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Conducerea Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va fi suspendată din funcție pe durata desfășurării anchetei asupra cazului tragic când un copil a decedat după prăbușirea unei crengi în parcul „Alunelul"

Conducerea Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va fi suspendată din funcție pe durata desfășurării anchetei asupra cazului tragic când un copil a decedat după prăbușirea unei crengi în parcul „Alunelul"

   1016

Conducerea Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" (AGSV) va fi suspendată din funcție pe durata desfășurării anchetei interne desfășurate de către APL Chișinău, în urma cazului tragic de sâmbătă, 14 mai 2022, când un bebeluș a decedat ca urmare a prăbușirii unei crengi peste căruț, în Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani. Un anunț în acest sens a fost făcut de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni.

Edilul a adresat condoleanțe familiei îndurerate care și-a pierdut copilul, menționând totodată că municipalitatea va acorda suportul necesar.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a solicitat prezentarea pentru ziua de miercuri a raportului după ancheta desfășurată de Primăria Chișinău privind accidentul de sâmbătă.

De asemenea, Primarul General a chemat autoritățile de mediu la o conlucrare mai productivă referitor la depistarea și autorizarea curățărilor și tăierilor de arbori avariați de pe teritoriul capitalei, menționând că dacă au fost solicitări vizavi de intervenții de profil, înseamnă că aceștia ori riscă să se prăbușească, ori că există zone de risc pentru oamenii. La solicitarea edilului, în fiecare sector al orașului, echipe specializate vor analiza minuțios curțile instituțiilor preșcolare și școlare, sociale, precum și a zonelor verzi, străzilor, curților și trotuarelor.

Pe parcursul anului trecut, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a curățat cca 9900 de arbori, iar cca 5300 de copaci au fost defrișați, pentru a preveni pericolele pentru oameni.

Totodată, pentru perioada ianuarie - mai 2022, AGSV a înaintat solicitări pentru autorizații, inclusiv, 258 de acte fitosanitare întocmite, 3066 arbori propuși pentru curățare , dintre care 2288 au fost autorizați; arbori pentru defrișare - 620, dintre care 242 de arbori au fost autorizați.