Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul General, Ion Ceban, a participat la sărbătoarea prilejuită de jubileul de 50 de ani de la fondarea Instituției de Educație Timpurie nr. 112 din sectorul Botanica

Primarul General, Ion Ceban, a participat la sărbătoarea prilejuită de jubileul de 50 de ani de la fondarea Instituției de Educație Timpurie nr. 112 din sectorul Botanica

   1137

Primarul General, Ion Ceban, a participat joi la sărbătorirea jubileului de 50 de ani ai Grădiniței – Creșă nr. 112 din sectorul Botanica al capitalei.

În prezent, în cadrul instituției activează 24 de grupe de copii, jumătate din capacitate fiind cu studiere în limba română și cealaltă jumătate cu studiere în limba rusă.

La eveniment au mai fost prezenți: viceprimarul Angela Cutasevici, responsabili de la Direcția generală educație, educatori, părinți etc.

Edilul capitalei a felicitat colectivul grădiniței cu ocazia jubileului, cu urări de a rămâne în continuare tot tineri și frumoși, cu mulți copii și să realizeze proiecte frumoase în beneficiul celor mici și a societății.

Ion Ceban a ținut să remarce că municipalitatea va continua să investească în instituțiile sociale, inclusiv cele educaționale, atât prin proiecte de infrastructură, cât și prin cele de logistică.

Grădinița nominalizată este beneficiară a proiectului de eficiență energetică și izolare termică a clădirilor, datorită căruia va fi schimbată tâmplăria și rețelele inginerești, reparația și termoizolarea acoperișului, montarea a 2 puncte termice și a bateriilor solare etc.

Grădinița- creșă nr. 112 a fost înființată la 28 februarie 1972.

Inițial, instituția avea o capacitate de 280 de locuri și instruire în limba rusă. Ulterior, în anul 1980, grădinița a fost extinsă, creând încă 320 de locuri pentru copii, astfel devenind cea mai mare instituție de educație timpurie din sectorul Botanica.

La data de 01.09.1993, instituția a fost reorganizată, iar unul din edificii a fost dat în posesia Școlii primare nr. 9, cu studiere în limba română.

IET nr. 112 și-a continuat activitatea cu 13 grupe și 320 de copii până în anul 2012, când prin hotărâre de guvern s-a decis retrocedarea edificiului ocupat anterior de școala primară.

Astfel, începând cu anul 2017, toate spațiile ocupate cândva de școala primară nr. 9 au fost treptat reparate și reorganizate.

Începând cu septembrie 2019, grădinița – creșă activează la capacitate maximă, cu 600 de micuți și cu un colectiv de 57 de cadre didactice și 42 unități de personal auxiliar.