Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni și manifestări artistice în cadrul proiectului social - cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii”, ediția a II-a

   1835

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 15 mai 2022, ora 18:00, pe strada pietonală, bd. Grigore Vieru, va avea loc lansarea Proiectului socio - cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii", ediția 2022.

Programul acțiunilor și manifestărilor în cadrul Proiectului social - cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii" a fost aprobat prin dispoziția Primarului General, Ion Ceban.

Documentul prevede desfășurarea diverselor acțiuni și activități culturale în zilele de sâmbătă și duminică, începând din data de 15 mai și până la 26 iunie 2022, cu implicarea Direcției Cultură, a preturilor de sector, a școlilor de arte din municipiu, a Centrului de Cultură și Creație „Orion" etc.

Evenimentele culturale vor fi organizate sub diverse forme: programe artistice cu participarea tinerelor talente, spectacole teatrale, muzică de fanfară, dedicație Chișinăului, ateliere de creație, expoziții de pictură/ lucrări ale elevilor școlilor de arte, competiții sportive, master class la dans modern, la modelaj sau materiale reciclabile, desen pe asfalt etc. Tot aici sunt incluse și activitățile organizate de APL Chișinău cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. 

Locațiile evenimentelor preconizate în cadrul „Dialogului cultural cu chișinăuienii" sunt cele cunoscute și îndrăgite de locuitorii și oaspeții capitalei: Strada pietonală Eugen Doga, Parcul „Valea Morilor", Scuarul „Mihai Eminescu", Scuarul „Miorița", Scuarul Catedralei Mitropolitane, Parcul „Valea Trandafirilor", Parcul „Sarmizegetusa", Parcul „Alunelul", aleea din bd. Mircea cel Bătrân, scuarul arborelui solar, scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire" din str. Miron Costin, scuarul DETS Ciocana, din str. Alecu Russo, 57 etc.

Cheltuielile necesare pentru pregătirea și desfășurarea acțiunilor și manifestărilor în cadrul proiectului social - cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii" vor fi suportate de către Direcția cultură, preturile de sector, Direcția generală educație, tineret și sport, în limita mijloacelor bugetare prevăzute pentru anul 2022.