Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modificarea adresei punctului de distribuire a ajutoarelor pentru refugiații ucraineni

   1531

Primăria Municipiului Chișinău informează că de vineri, 18 martie 2022, punctul de oferire a ajutoarelor materiale pentru refugiații sosiți din Ucraina este amplasat în incinta fostului cinematograf PATRIA LukOil, pe str. Studenților 7/5, sectorul Râșcani.

Aici este acordat în continuare suport refugiaților, care sunt cazați în alte locuri decât centrele de plasament temporar din capitală. De asemenea, de ajutor pot beneficia reprezentanții centrelor de plasament deschise pe teritoriul țării.

Toate bunurile provin din donațiile cetățenilor, ale partenerilor și ambasadelor acreditate la Chișinău. Ajutoarele oferite sunt sub formă de produse alimentare, articole de igienă personală, vestimentație și mărfuri de uz casnic.

Pentru obținerea suportului, beneficiarii trebuie să prezinte copia actului de identitate ce atestă cetățenia refugiatului și data intrării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova (după 24 februarie 2022).

Sprijinul va fi oferit solicitanților în limita stocului disponibil, sub monitorizarea și evidența strictă a persoanelor responsabile.

Pentru informații și suport suplimentar, cei interesați pot apela Call Centru: 079 114 040 - sau accesa site-ul www.help.chisinau.md