Acord de colaborare între Pretura sectorului Buiucani și Primăria orașului Petroșani, România

   2052

 

Primăria municipiului Chișinău informează că Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Petroșani, Județul Hunedoara, au semnat luni, 24 ianuarie a.c., un acord de colaborare în vederea consolidării relațiilor tradiționale de prietenie, precum și de dezvoltare ale cooperării bilaterale între autoritățile administrației publice locale din cele două state.

Acordul de cooperare va contribui la diversificarea relațiilor dintre părți și va produce beneficii reciproce comunităților din cele două localități pe plan social, economic și cultural.

Documentul a fost semnat în prezența Primarului General, Ion Ceban de către Vadim Brînzaniuc, Pretorul sectorului Buiucani și Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, Primar al municipiului Petroșani.

Vadim Brînzaniuc a menționat că la prima etapa cele două autorități publice își vor impulsionarea relațiile de colaborare în special pe dimensiunea educațională, în contextul pandemic, precum și în alte domenii de cooperare de interes reciproc.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a reiterat că municipalitatea este interesată de a împărtăși experiența acumulată în ultimii 2 ani prin utilizarea resursei informaționale dedicată elevilor și profesorilor Biblioteca online – www.educatieonline.md. „Avem un proiect extraordinar, care a înregistrat milioane de vizualizări și interacțiuni, mii de vizitatori activi în țară și peste hotare. Iar în luna octombrie 2021, a fost lansată cea de-a treia rundă a Proiectului „Educație online fără hotare”, unde s-au înregistrat peste 2000 de instituții din Republica Moldova și România care își vor continua colaborarea virtual până la finele anului școlar (mai 2022) în baza resurselor digitale oferite de bibliotecă”, a conchis edilul capitalei.

E de menționat că Primăria Chișinău a stabilit pe parcursul anului 2021 parteneriate cu mai multe orașe, municipii și capitale din diverse țări. Aceste acțiuni permit Chișinăului să beneficieze de schimb de experiență și să implementeze multiple proiecte bilaterale.