Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a convocat în ședință reprezentanții sectorului HoReCa, în contextul noilor restricții impuse de situația pandemică

   1656

Primăria municipiului Chișinău a convocat vineri în ședință reprezentanții sectorului HoReCa, în format online, pentru a discuta și a veni cu propuneri, în contextul deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică nr. 2 din 20 ianuarie, a.c., care introduce noi restricții pentru diferite domenii, inclusiv cele din sfera alimentației publice, odată cu noul val de COVID-19, cauzat de tulpina Omicron.

Primarul General, Ion Ceban, a precizat că dialogul inițiat cu reprezentanții sectorului HoReCa a fost organizat pentru a afla poziția acestora vizavi de impunerea noilor restricții în activitate și dacă municipalitatea poate fi de folos pentru agenții economici vizați.

Boris Gâlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială, a precizat că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău este obligată prin lege să transpună în practică hotărârea aprobată la nivel de guvern. „Legislația ne permite totuși să venim cu anumite amendamente sau acțiuni suplimentare, dar aceste decizii trebuie să fie bine argumentate, justificate și logice", a precizat responsabilul.

La rândul lor, reprezentanții HoReCa au solicitat prelungirea programului de activitate a unităților din alimentația publică cu o oră, până la 23:00. De asemenea, aceștia s-au plâns că sunt puși în situații diferențiate față de restul agenților economici, din care cauză suportă pierderi esențiale. De asemenea, participanții la ședință au solicitat ajutorul autorităților municipale în contextul controalelor frecvente în localuri din partea diverselor instituții cu funcții de control, vizavi de respectarea restricțiilor impuse de situația epidemică.

În context, Boris Gâlca a solicitat reprezentanților HoReCa să formuleze propunerile lor și să le expedieze pe adresa municipalității, pentru că la ora 14:30 este prevăzută ședința Comisiei de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care urmează să expună în practică hotărârea Comisiei Naționale.

Primăria Chișinău și agenții economici din domeniul alimentației publice au convenit să desfășoare asemenea consultări periodic.