Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin în municipiul Chișinău

   1270

Primăria municipiului Chișinău se alătură Campaniei Europene de prevenire a cancerului de col uterin, care se va desfășura la nivel mondial.

În perioada 22-28 ianuarie, în toate instituțiile de asistență medicală primară, în diferite organizații și instituții din Chișinău vor avea loc acțiuni de informare, ateliere și sesiuni de educație și sensibilizare, pentru a responsabiliza populația feminină să efectueze testul citologic, în scop profilactic, odată la 3 ani.

Pe lângă testele efectuate gratuit în cadrul Campaniei, în toate instituțiile de asistență medicală primară din municipiu vor fi distribuite materiale informative și de educație sanitară  (pliante, broșuri), vor fi proiectate spoturi video. Materiale informative vor fi difuzate și în transportul public.

Direcția generală asistență medicală și socială își propune să informeze un număr cât mai mare de populație, pentru a contribui o viață de calitate și în siguranță, precum și de a spori rata de depistare precoce a patologiei oncologice.

Campania de prevenire a cancerului de col uterin în municipiul Chișinău se va desfășura în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Depistarea maladiilor la timp salvează vieți!