Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul General, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău și ai organizațiilor străine în Republica Moldova plantează arbori pe aleea centrală din Parcul „La Izvor” (VIDEO)

Primarul General, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău și ai organizațiilor străine în Republica Moldova plantează arbori pe aleea centrală din Parcul „La Izvor” (VIDEO)

   1477

Primarul General, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău și ai partenerilor externii de dezvoltare, au plantat sâmbătă arbori pe aleea centrală din parcul „La Izvor”.

La acțiune au mai participat pretorii de sector, șefii de direcții generale, consilierii Primarului General și alți angajați ai municipalității.

Edilul capitalei a mulțumit participanților pentru că au dat curs invitației de a contribui împreună la construirea și menținerea unui oraș mai verde, mai durabil și sustenabil. De asemenea, Ion Ceban a ținut să precizeze că această alee din parcul „La Izvor” se va numi Aleea Diplomaților.

Cei peste 40 de arbori plantați sunt de specia prun purpuriu Pissardii.

De cealaltă parte, ambasadorii prezenți la eveniment au declarat că au răspuns cu plăcere inițiativei lansate de Primărie, pentru promovarea necesității de a proteja mediul. Potrivit lor, plantarea de arbori trebuie să fie o datorie a fiecărui locuitor, pentru a fi în armonie cu natura și a avea grijă de ea.

De la începutul campaniei de înverzire în municipiul Chișinău, un număr mare de voluntari, de toate vârstele, au răspuns inițiativei de participare, angajați ai municipalității, ai preturilor de sector și reprezentanți ai ONG-urilor.

Pe parcursul anului trecut, în zonele verzi din municipiu au fost plantaţi cca 65 de mii de arbori și arbuști de diferite specii, iar în 2021 – peste 100 de mii de copaci.