Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipiul Chişinău a participat la cea dea X-a ediție a Festivalului de Muzică Qintai, din oraşul Wuhan, Republica Populară Chineză

   1653

Primăria Municipiului Chisinau informează că în perioada 2-23 noiembrie 2021, Orchestra Municipală de Cameră „CAMERATA Chișinău", condusă de către dirijorul şi Maestrul în Artă Mihai Amihalachioaie a participat la cea dea X-a ediție a Festivalului de Muzică Qintai, organizat în format online, din oraşul Wuhan, Republica Populară Chineză. 

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Wuhan, care face parte din proiectul „Capitala culturală a Asiei de Est", organizat de Ministerului Culturii și Turismului al Republicii Populare Chineze.

În acest sens, Orchestra Municipală „CAMERATA Chișinău" a transmis un spot video însoţit de un mesaj dedicat orașului Wuhan, dar şi tuturor participanţilor la festival.

„În numele Primăriei municipiului Chișinău, cât și din partea întregului popor moldav, ne exprimăm recunoștința pentru invitația de a participa la Festivalul de Muzică Qintai, alături de muzicieni și trupe de artişti de talie internațională. Salutăm ideea festivalului de a  promova cultura și tradițiile diferitor ţări prin muzică. Totodată, suntem foarte recunoscători pentru oportunitatea de a împărtăși dragostea noastră pentru muzică cu orașul Wuhan", a declarat Alexandrina Dodu, violonistă în cadrul Orchestrei Municipale CAMERATA.

De rând cu Municipiul Chişinău, la festival au mai participat artişti şi trupe muzicale din Japonia, Germania, Noua Zeelandă și Chile. Festivalul a atras o atenţia deosebită din partea publicului local şi internațional.

Reamintim că Municipiul Chişinău şi oraşul Wuhan au semnat un Memorandum de înţelegere cu privire la relaţiile prieteneşti de colaborare, la data de 21 aprilie 2021. Documentul prevede inițierea de colaborări și schimb de bune practici sub diferite forme, între cele două orașe, în domeniile: economie și comerț, investiții, cultură, educație, turism etc., pentru a promova prosperitatea și dezvoltarea comună.