Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea campaniei de sterilizare a 200 de câini fără stăpân din Chișinău, în colaborare cu organizația internațională „FOUR PAWS", Austria

   1675

Primăria municipiului Chișinău informează că este în desfășurare campania de sterilizare a circa 200 de maidanezi din capitală, în cadrul unui proiect comun al Secției Control și Protecție a animalelor a Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Organizația Internațională „FOUR PAWS", Austria și clinica veterinară „Doctor Vet".

Astfel, 143 de patrupezi au fost preluați de la centrul municipal de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân și de pe străzi, pentru a fi examinați gratuit și sterilizați de specialiștii organizației internaționale, compusă din 4 veterinari din Bulgaria și Ucraina.

Intervențiile chirurgicale au loc pe durata a 10 zile în cadrul clinicii specializate „Doctor Vet", partener al proiectului. Scopul acestei acțiuni este de a ține sub control și reduce numărul câinilor vagabonzi prin metode umane.

Secția pentru controlul și protecția animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare colaborează de mai multă vreme cu organizația „FOUR PAWS", însă din cauza situației pandemice prin COVID-19, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum.

„FOUR PAWS" este o organizație internațională cu experiență bogată în diverse state ale lumii, privind soluționarea umană a problemei animalelor fără stăpân, precum și pentru contribuția la salvarea animalelor sălbatice.