Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea scuarului din str. Nicolae Titulescu

   1710

Primăria municipiului Chișinău informează că scuarul din str. Nicolae Titulescu, sectorul Botanica se află în proces de reabilitare. Lucrările de amenajare și modernizare a obiectivului sunt finanțate de către Consiliul Județean Buzău, România, în baza acordului de colaborare semnat cu Pretura sectorului Botanica în anul 2021.

Astfel, săptămâna curentă a fost dat sartul lucrărilor de amenajare a scuarului, care prevăd revitalizarea spațiilor verzi, renovarea havuzului, amenajarea aleilor pietonale, instalarea sistemului de iluminat nocturn și a mobilierului urban. De asemenea, pentru a asigura securizarea spațiului public, va fi instalat un sistem de monitorizare pe perimetrul scuarului.

La etapa actuală, antrprenorul desemnat în bază de concurs, execută lucrări de decapare a asfaltului degradat și bordurilor, după care urmează placarea cu dale de beton a aleilor pietonale, instalarea rețelelor electrice pentru iluminat şi a sistemului de irigare a zonelor verzi. În cadrul celei de-a doua etape (an.2022) a lucrărilor sunt planificate activități renovare a havuzului și instalarea băncilor și coșurilor de gunoi.