Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sesiuni de instruire privind organizarea achizițiilor publice

   1554

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 10-11 noiembrie 2021, reprezentanții municipalității participă în cadrul unui program de instruire pe domeniul achizițiilor publice. Sesiunile de instruire sunt organizate în colaborare cu Open Contacting Partnership, Primăria orașului Mariupol, Ucraina și A. O. Inițiativa Pozitivă.

Activitățile au drept scop realizarea schimbului de experiență și preluarea bunelor practici în dezvoltarea abilităților APL Chișinău în domeniul achiziţiilor publice și monitorizarea conformității desfășurării procedurilor de profil.

În cadrul activităților realizate de experții ucraineni participă managerii entităților municipale, precum și responsabilii de procedurile de achiziții publice din cadrul subdiviziunilor.

Primarul General, Ion Ceban, a salutat delegația reprezentanților din Ucraina și le-a mulțumit pentru împărtășirea experienței privind reforma serviciilor municipale de achiziții din Mariupol. Edilul i-a îndemnat pe responsabilii municipali să profite de experiența colegilor ucraineni, care au demonstrat eficiență și transparență în activitățile desfășurate.  

Programul de celor două zile de instruire prevede sesiuni de discuții și activități de grup, bazate pe simularea gestionării problemelor din domeniul achizițiilor publice.

E de menționat că în perioada 09-11 noiembrie, curent, la Primăria Chișinău se află într-o vizită oficială delegația Primăriei orașului Mariupol, din care fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor de achiziții publice, anticorupție și experți în problematica achizițiilor publice.