Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Noul viceprimar, Fadei Nagacevschi, a fost prezentat astăzi colectivului de la Primăria Chișinău

   1571

Primarul General, Ion Ceban, l-a prezentat miercuri pe noul viceprimar al capitalei Fadei Nagacevschi, colectivului de la Primărie.

Dispoziția de numire în funcție a viceprimarului a fost semnată luni, iar timp de două zile, funcționarul a luat cunoștință de informația aferentă domeniului său de activitate.

Edilul capitalei și-a exprimat încrederea vizavi de calitățile profesionale ale lui Fadei Nagacevschi, ex-Ministru al Justiției, care vine să apere drepturile locuitorilor orașului și ale municipalității și i-a urat succese în activitate. „Fiecare funcționar municipal trebuie să fie responsabil de domeniile care îi sunt atribuite, iar munca în echipă contribuie la schimbarea stării de lucruri", a subliniat Primarul.

La rândul său, Fadei Nagacevschi, a spus că va depune toate eforturile pentru asigurarea unei activități consolidate cu echipa de la Primărie. Viceprimarul va fi responsabil de domeniul juridic, precum și de activitatea regiilor comunale.

Conform prevederilor Legii privind Statutul Municipiului Chișinău, art. 17, viceprimarul capitalei este ales la propunerea primarului general, prin decizia CMC, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.