Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sterilizarea a 200 de câini fără stăpân din Chișinău, în colaborare cu organizația internațională „FOUR PAWS", Austria

   1772

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 200 de maidanezi vor fi sterilizați timp de 10 zile în capitală, în cadrul unui proiect comun al Secției Control și Protecție a animalelor a Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Organizația Internațională „FOUR PAWS", Austria și clinica veterinară „Doctor Vet".

Echipa din partea organizației internaționale va fi compusă din 4 veterinari din Bulgaria și Ucraina, iar sterilizările vor avea loc pe teritoriul clinicii specializate „Doctor Vet", partener al proiectului.

În context, e de menționat că reprezentanții organizației „FOUR PAWS", aflați în vizită la Chișinău pentru proiectul de sterilizare a maidanezilor, mai au planificate și alte activități, inclusiv semnarea unui acord de colaborare, vizitarea azilurilor pentru animalele fără stăpân, întâlniri cu voluntarii și cu reprezentanții ONG-urilor, ținerea unei lecții în școală despre comportamentul față de animale.

„FOUR PAWS" este o organizație internațională cu experiență bogată în diverse state ale lumii, privind soluționarea umană a problemei animalelor fără stăpân, precum și pentru contribuția la salvarea animalelor sălbatice.

Secția pentru controlul și protecția animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare colaborează de mai multă vreme cu organizația „FOUR PAWS", însă din cauza situației pandemice prin COVID-19, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum.