Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inventarierea indicatoarelor rutiere din Chişinău

   1535

Primăria Chișinău informează că serviciile municipale de profil urmează să inventarieze indicatoarele rutiere din municipiul Chişinău. Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședințe operative săptămânale de către Primarul General, Ion Ceban.

Astfel, edilul a solicitat responsabililor să evalueze semnele de circulaţie rutieră de pe fiecare stradă din capitală. Astfel, indicatoarele instalate arbitrar sau ilegal să fie demontate, iar în zonele unde lipsesc să fie achiziționate şi instalate, conform normelor legale.

Ion Ceban precizat că, drumarii urmează să verifice ca indicatoarele rutiere care sunt planificate a fi instalate să corespundă și cu marcajul de pe carosabil, aplicat în prezent pe majoritatea străzilor din capitală.

Totodată, Primarul General a menționat că autoritățile municipale au recepționat mai multe plângeri din partea participanților la trafic, în legătură cu sancționarea acestora, în baza unui indicator rutier de pe strada Mihai Eminescu din centrul capitalei. „Șoferii parcau conform semnului instalat, iar polițiștii le explicau că acest indicator este amplasat neregulamentar și necesita a fi demontat de mai mult timp. Consider că participanții la trafic nu trebuie să ghicească dacă sunt legal instalate indicatoarele rutiere de pe străzile din capitală”, a conchis Edilul-șef.

În context, municipalitatea îndeamnă șoferii să fie prudenți, să fie respecte semnalizarea rutieră şi să evite parcarea automobilele acolo unde acest lucru este interzis.