Lansarea campaniei municipale de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști

   1342

Primăria municipiului Chișinău informează că marți a fost dat startul unei campanii de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști, cu genericul „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist", care se va desfășura până în luna februarie 2022.

Inițiativa se desfășoară sub egida Primăriei Chișinău, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitatea Socială de Caritate al Mitropoliei Moldovei, fiind realizată de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.

Asistența parentală profesionistă este un serviciu specializat, care oferă copiilor îngrijire în familia unui asistent parental profesionist și presupune plasamentul acestora, pentru o perioadă determinată de timp, într-o familie alternativă, în timp ce părinții biologici se confruntă cu anumite probleme.

În prezent, în cadrul Serviciului Asistență Parentală Profesionistă sunt angajate 33 de persoane care educă 36 de copii. În total, de aceste servicii au beneficiat 216 minori. Totodată, la centrele de plasament din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului se află 124 de copii, care așteaptă să fie încadrați în familii. Fiecare copil, merită să aibă parte de căldura unei familii!

Asistenții parentali profesioniști beneficiază de salarii, ce variază între 2880 și 5600 lei lunar, în dependență de pregătirea profesională și experiența de muncă a angajatului. De asemenea, sunt oferite diverse indemnizații (la plasamentul copilului, pentru întreținerea minorului, indemnizații zilnice etc.).

Telefoane de contact: 079707585, 068410900, sau 079708056.