Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiect privind sterilizarea pisicilor fără stăpân din oraș

   1561

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada următoare în capitală va fi lansat un nou proiect de sterilizare a pisicilor fără stăpân, desfășurat de Secția control și protecție a animalelor din cadrul Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare.

În anul curent se preconizează sterilizarea a 400 de pisici (femele). Pe lângă procedura propriu-zisă, animalele vor fi vaccinate împotriva rabiei și microcipate (cuparea urechii). Sterilizările vor fi realizate de ONG-urile „Laika” și „Doctor Vet”.

Pentru buna desfășurare a proiectului, intervențiile pentru pisici vor fi realizate în baza înregistrării prealabile.

Condiții de participare: doar femele, două animale per curte.

Persoanele interesate de sterilizarea pisicilor vagabonde, doar locuitorii Chișinăului (fără suburbii) vor completa un formular https://clck.ru/Yd5sh sau vor contacta responsabilii de proiect la nr. de telefon: 0229977773.

După depunerea solicitării, oamenii vor fi contactați în decurs de două sau trei săptămâni pentru sterilizarea animalelor. Având în vederea numărul limitat de intervenții, vor fi acceptate cereri până la completarea numărului stabilit în proiect.  

Sterilizarea pisicilor este o sarcină necesară pentru conviețuirea armonioasă a animalelor și oamenilor, în condițiile când aceste vietăți reprezintă o parte indispensabilă a ecosistemului orașului Chișinău.