Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipiul Chișinău va prelua din experiența Germaniei, în vederea implementării programelor de studii pentru adulți

   1886

În perioada 1-5 noiembrie, a.c., viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici și Mariana Harjevschi, șef al Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu", au efectuat o vizită de studiu în orașul Manheim, Germania, unde au participat la reuniunea experților în programe de educație și învățare a adulților din Republica Moldova și Ucraina.

Vizita reprezentanților municipalității a avut loc la invitația DVV Internațional Moldova și se înscrie în parcursul de edificare a oportunităților durabile de învățare pentru adulți, promovat de Primăria Chișinău.

Evenimentul a oferit participaților diverse oportunități pentru studierea experienței Universităților populare din Germania (VHS-uri), precum și alte aspecte teoretice și practice necesare pentru buna funcționare a unui centru de formare a adulților.

Astfel, Primăria Chișinău, urmează să identifice soluții pentru a oferi cetățenilor municipiului, posibilități similare celor existente în statele care au o tradiție în materie de educație și învățare a adulților.

Municipiul Chișinău a aderat în anul 2020 la inițiativa globală UNESCO „Learning cities" (Orașe care învață), parte a obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), setate de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru următorul deceniu.

În cadrul vizitei din Germania, viceprimarul Angela Cutasevici a avut întrevederi bilaterale cu prim-viceprimarul orașului Manheim Christian Specht, oraș înfrățit cu Chișinăul și cu autoritățile din orașul Frechen, unde au fost abordate direcțiile prioritare de cooperare dintre municipalități.