Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modificarea programului de circulație a troleibuzului turistic

   1309

Primăria Municipiului Chișinău informează că din data de 6 noiembrie 2021, după trecerea la ora de iarnă, se modifică orarul troleibuzului turistic care circulă în weekend pe străzile capitalei, prin excluderea din program a două rute, de la orele 10:00 și 18:00.

Astfel, circulația troleibuzului turistic va fi organizată după cum urmează:

II rută: ora 12:00 va fi excursie în limba rusă;

III rută: ora 14:00 - excursie în limba engleză;

IV rută: ora 16:00 - excursie în limba română.

Orarul  va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau a modificărilor ce pot apărea în traseul turistic.

Punctul de pornire al excursiilor cu troleibuzul turistic este Arcul de Triumf, fiind parcurse cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș.

Capacitatea de îmbarcare în vehiculul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, vor fi însoțiți de un părinte (adult). Costul unei călătorii este 30 de lei.

Proiectul Troleibuzul Turistic - Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, a străzilor și a personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Chișinău în comun cu ANTRIM, în cadrul Acordului de colaborare semnat în acest sens.

Direcția generală economie, comerț și turism în comun cu Regia transport electric Chișinău monitorizează în continuare fluxul călătorilor cu troleibuzul turistic și intervin, la necesitate, cu modificări ale orarului de circulație pentru a îmbunătăți serviciul prestat cetățenilor.

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, generată de situația pandemică prin COVID-19, în mod obligatoriu urmează a fi asigurate măsuri de prevenire și control a răspândirii infecției.