Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activitatea Asociațiilor Obștești ale Părinților din instituțiile educaționale municipale

   1202

Primăria municipiului Chișinău informează că până la data de 1 octombrie, curent, s-a confirmat activitatea Asociaților Obștești ale Părinților (AOP), în cadrul a 34 de instituții de învățământ preșcolar și 52 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II. Informația a fost prezentată de către managerii instituțiilor educaționale, unde sunt înregistrate AOP, în baza acordului de colaborare.

Astfel, modul de instituționalizare a parteneriatului dintre AOP și instituțiile educaționale din capitală are loc în baza Regulamentului - tip privind colaborarea instituțiilor de învățământ general cu organizațiile obștești ale părinților, aprobat de către Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS), prin Ordinul nr. 696 din 28.07.2021.    

În context, DGETS atenționează că colectarea surselor financiare nu trebuie să existe în instituțiile unde nu este înregistrată legal activitatea AOP. Iar contribuția părinților în cadrul asociațiilor obștești, constituite legal, în cadrul instituțiilor educaționale este benevolă.

Pentru asigurarea transparenței privind colaborarea instituțiilor de învățământ general cu organizațiile obștești (înregistrate conform prevederilor legale), DGETS prezintă Planurile de acțiuni și realizarea prevederilor obiectivelor asumate de AOP, prin accesarea linkului: chisinauedu.md/aop/