Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În municipiul Chișinău, Ziua Națională a Tineretului 2021 va fi marcată prin diverse activități consacrate acestei categorii de cetățeni

   1650

Primăria municipiului Chișinău informează că în contextul marcării Zilei Naționale a Tineretului 2021, pe parcursul lunii noiembrie, a. c., în capitală și în suburbii vor fi organizate un șir de activități consacrate acestei categorii de cetățeni.

Printre evenimentele de anvergură, în cadrul tematicii enunțate, se înscriu: concursuri pentru elevi și tineri privind mobilizarea acestora în activități de voluntariat, concursul proiectelor ecologice „Școala orașului verde", sâmbăta ecologică (educarea tineretului /implicarea în munci în folosul comunității), conferințe privind drepturile și obligațiunile tinerilor /combaterea șomajului în rândul tinerilor, flash mob-uri, Cafenea publică pe problemele tânărului modern, expoziții de carte, program de asistență juridică pentru tineri, mese rotunde pe problema bulling-ului, traning-uri, dezbateri  și workshop-uri tematice, competiții sportive etc.

Activitățile enunțate vor fi organizate de preturile de sector, în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport, consiliile locale de tineret, cu instituții de învățământ general și superior, biblioteci etc., cu prezență fizică sau online, cu respectarea măsurilor de protecție contra infecției COVID-19.

În context, e de menționat că pe data de 17 noiembrie 2021, la Palatul Republicii va avea loc un program festiv consacrat Zilei Naționale a Tineretului și Promovării Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În Republica Moldova, Ziua Națională a Tineretului este marcată anual în a II-a duminică a lunii noiembrie.