Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea serviciilor municipale de întreținere a drumurilor către sezonul rece

   1360

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale responsabile de întreținerea drumurilor din capitală sunt în proces de suplinire a stocurilor de materiale antiderapante pentru a face față situației în perioada rece.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței operative săptămânale de luni, iar Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație,  a dat asigurări că responsabilii regiilor de profil sunt pregătiți să facă față problemelor din sezonul de iarnă, atât cu tehnica necesară, cât și cu materialul antiderapant, utilizat pentru deszăpezire. 

Astfel, în prezent, Î.M. Regia „EXDRUPO" are în stocuri circa 1400 tone amestec de material antiderapant necesar pentru a fi distribuit, iar suplimentar au fost contractate 3 mii tone de sare și 2 mii tone de nisip.

De asemenea, este anunțată o nouă licitație pentru contractarea materialului antiderapant, inclusiv achiziționarea unui lot de tehnică specializată multifuncțională, pentru salubrizarea și deszăpezirea drumurilor.

Totodată, serviciile de gospodărie a drumurilor execută în prezent lucrări de pregătire către sezonul rece a sistemelor inginerești de canalizare pluvială. În acest sens, sunt verificate și curățate receptoarele căminelor de vizitare, pentru a evita inundațiile și a permite la timp evacuarea apelor pluviale.