Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere

   1496

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente în capitală au fost executate lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere: aplicarea betonului asfaltic și a marcajului rutier pe străzi, întreținerea pasajelor subterane și  modernizarea obiectivelor de semafoare a trecerilor pietonale.

Astfel, de către muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo", în sectoarele capitalei au fost realizate lucrări de asfaltare a carosabilului pe o suprafață de 3 mii m². În paralel, au fost executate lucrări de pregătire pentru intervențiile ulterioare la aplicarea betonului asfaltic (stratul de uzură) pe str. Teilor, accesul în curți și amenajarea parcărilor de-a lungul străzii.

De asemenea, serviciile municipale de profil au realizat operațiuni de hidroizolare a pasajului subteran din șos. Hâncești, 86, pentru a preveni și împiedica infiltrarea apelor, în contextul desfășurării lucrărilor de reparație curentă a obiectivului. Intervenții similare au fost executate anterior și în alte două pasaje subterane din strada Șos. Hâncești, sect. Centru.   

La capitolul aplicarea marcajului rutier drumarii au intervenit pe o suprafață de circa 3 mii metri pătrați: bd. Alba-Iulia, bd. Decebal, str. Independenței, str. Podul Înalt, str. Vasile Alecsandri și str. Calea Orheiului.

E de menționat că, pe parcursul săptămânii precedente, de către Î.M. Regia „LUMTEH" au fost modernizate obiectivelor de semafoare la trecerile pietonale de pe str. Ismail, din centrul capitalei, precum și la intersecția bd. Moscova - str. Bogdan Voievod.