Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În capitală a avut loc o nouă acţiune de plantare a arborilor

   1479

Primăria Chișinău informează că sâmbătă în capitală a avut loc o nouă acţiune de plantare a arborilor. De această dată au fost sădiți 350 de copaci de tei şi arţar pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân şi în scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29/1, sectorul Ciocana.

Astfel, municipiul Chişinău s-a alăturat iniţiativei - flashmob lansate la nivel global, în cadrul proiectului ecologic „Greening of the Planet", care are drept scop plantarea la data de 30 octombrie, curent, timp de o zi, de către un milion de oameni din peste 140 de ţări ale lumii a circa un milion de arbori. 

Iniţiativa la Chișinău aparține mai multor agenţi economici, sportivi, vedete, elevi şi asociaţii obşteşti, care au binevoit astfel să aducă un omagiu oraşului, în contextul aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a capitalei. 

Prezent la acțiunea de plantare, Primarul General, Ion Ceban, a mulţumit tuturor pentru implicare şi dorinţa de a face oraşul mai verde, mai frumos și confortabil pentru locuitori.

Acţiuni de plantare a copacilor în Chișinău vor continua și pe parcursul lunii noiembrie, în contextul Campaniei de plantare a copacilor din capitală. 

E de menționat că pe parcursul anul 2020, în zonele verzi din capitală au fost plantați circa 60 de mii de copaci.