• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situația privind livrarea agentului termic în municipiul Chișinău

  Situația privind livrarea agentului termic în municipiul Chișinău

   27.10.2021 11:51    470 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că doar 750 de obiective municipale care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată, au fost conectate. Acesta reprezintă circa 25 % din totalul de 3048 de obiective.

  În context, municipalitatea precizează că obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., unicul furnizor de energie termică din capitală.

  Astfel, Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

  Situația asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie, curent, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău.

  Primarul General, Ion Ceban a menționat că municipalitatea a recepționat mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că în locuințe este frig și că serviciile de profil nu iau atitudine. Edilul a solicitat ca Î.S. „Termoelectrica" S.A., să-și onoreze obligațiunile contractuale față de consumatorii de energie termică din Chișinău, odată ce vineri, 22 octombrie 2021, în capitală a fost dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii.

  E de menționat că în prezent beneficiază de încălzire toate cele 133 de instituții de educație timpurie din capitală care activează, inclusiv 98 de școli și licee din cele 135. De asemenea, 49 de instituții medico-sanitare publice din municipiu, din 62 de obiective, sunt conectate la agentul termic, o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.