Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să participe la acțiunea de salubrizare a albiei râului Bâc

   1877

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 09:00, va fi desfășurată o amplă acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc. Reprezentanții municipalității vor fi implicați la curățenie pe tronsonul str. Ismail - str. Lunca Bâcului.

În acest sens, Primăria face apel către locuitorii urbei, reprezentanții sectorului asociativ, agenți economici, instituții publice, precum și reprezentanți ai partidelor politice de a se alătura inițiativei lansate de municipalitate.

Autoritățile locale vor pune la dispoziția participanților mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.

E de menționat că intervenția autorităților locale în zona riverană a albiei râului Bâc se desfășoară în contextul activităților planificate în cadrul campaniei de salubrizare de toamnă.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să precizeze că acțiuni similare au fost organizate pe parcursul anului 2020, cu participarea comunității, pentru care municipalitatea este profund recunoscătoare. „Ne exprimăm speranța că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit și în acest an de cât mai mulți locuitori ai orașului, prin participarea activă, precum și prin menținerea curățeniei pe întreg parcursul anului”, a declarat edilul capitalei.

Pentru sfârșitul lunii octombrie, a.c., este planificată acțiunea de plantare a arborilor pe teritoriul orașului, în cadrul campaniei de salubrizare.