Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Eficientizarea procesului de achiziții la nivel municipal

   1825

Primarul General, Ion Ceban a participat miercuri la o ședință în format online, unde au fost discutate posibilitățile eficientizării procesului de achiziții publice în cadrul autorităților publice locale. La întrunire au participat Directorul de Program pentru Europa de Est și Asia Centrală, în cadrul Open Contracting Partnership, Victor Nestula și a reprezentantul AO „Inițiativa Pozitivă", Constantin Ciaronovschi, precum și reprezentanți ai subdiviziunilor municipale din domeniul financiar-economic, audit intern și tehnologii informaționale, entități implicate în monitorizarea procesului de achiziții la nivel municipal.  

În cadrul ședinței, reprezentanții Open Contracting Partnership au prezentat rezultatele unei analize expres privind procedurile de achiziții publice ale autorităților municipale contractante, efectuată în baza informațiilor de pe platforma Mtender, fiind scoase în evidență aspectele ce pot fi îmbunătățite.

Astfel, una din propuneri din partea Open Contracting Partnership este inițierea unei colaborări cu municipiul Chișinău, în vederea identificării și punerii în aplicare a unor soluții viabile de eficientizare a planificării achizițiilor publice, monitorizării executării contractelor, etc.

În context, Ion Ceban a ținut să reitereze că Primăria Municipiului Chișinău și-a asumat angajamentul de a avea la toate capitolele un management transparent, bazat pe principiile bunei guvernări.

De asemenea, edilul a menționat că municipalitatea este deschisă față de propunerea lansată de reprezentanții Open Contracting Partnership și consideră că o colaborare în acest sens este mai mult decât binevenită.

E de menționat că în perioada următoare municipalitatea va organiza un atelier de lucru cu reprezentanții municipiului Mariupol, Ucraiuna, în cadrul căruia vor fi preluate bunele practici în acest domeniu ale orașului care a beneficiat de suportul partenerilor de la Open Contracting Partnership și a înregistrat rezultate tangibile.