Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău s-a desfășurat o acțiune în masă de salubrizare a teritoriului orașului

   1756

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă serviciile gospodărești din capitală au desfășurat o primă acțiune de salubrizare, în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă. La acțiune au participat și cetățenii urbei, care s-au alăturat la curățenie, în sectoare, conform domiciliului, alături de reprezentanții preturilor.

Astfel, salubrizarea teritoriului capitalei a prevăzut colectarea deșeurilor și frunzișului din zonele verzi ale aliniamentelor stradale de pe str. Burebista (în prejma Institutului Mamei și Copilului), str. Grădina Botanică, str. Grenoble, 165/3, str. Andrei Doga, 26-32, str. Onisifor Ghibu 8-10, str. Doina și Ion Aldea Teodorovici, 14 (terenul de sport), a albiei râulețului Durlești, precum și salubrizarea terenului din preajma Liceului Teoretic „Nicolae Sulac".

În cadrul acțiunii de salubrizare au participat cca 250 de persoane, care timp de 4 ore, au colectat și evacuat 12 rute de gunoi.

În context, Primarul General, Ion Ceban aduce mulţumiri cetățenilor, elevilor/studenților și gestionarilor fondului locativ, pentru implicare activă în acţiunea de curăţenie, alături de angajaţii serviciilor municipale de salubrizare.

Pentru perioada următoare, în cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă, APL Chișinău a planificat acțiuni cu participarea comunității, agenților economici, ONG-uri etc. de salubrizare a parcurilor, zonelor verzi, a curților de blocuri din sectoare, a teritoriilor instituțiilor publice, precum și plantarea arborilor și arbuștilor în oraș.