Serviciile sociale din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului în vizorul autorităților municipale

   1785

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a inspectat joi Centrul municipal de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă din Chișinău. Vizita s-a desfășurat în contextul evaluării condițiilor de trai a beneficiarilor și a activităților organizate în instituția din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC).

Angela Cutasevici a fost însoțită de Sergiu Oceretnîi, șef al DGPDC, care au evaluat la Centru cum este oferită asistență copiilor în situații de risc plasați în regim de urgență și plasament planificat, femeilor gravide în ultimul trimestru de sarcină și mamelor cu copii mici de la 0 până la 3 ani, care necesită găzduire și suport în vederea prevenirii abandonului copiilor.

În rezultatul vizitei, responsabilii municipali au convenit să organizeze periodic ședințe de lucru și cu actorii responsabili de luarea deciziilor la nivel local (suburbii), precum și pentru instituirea Serviciului ,,Taxi social".

De menționat că, în cadrul instituției sunt acordate servicii și pentru copiii cu dizabilități neurologie și locomotorii, cu vârsta de 1-12 ani, în scopul reabilitării medicale a acestora, copiilor cu dizabilități până la 12 ani, oferindu-le posibilitatea familiilor să beneficieze de un repaus de maxim 30 de zile. În total, Centrul are în subordine 2 servicii de plasament temporar și 4 servicii de zi.

Centrul municipal de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă are o capacitate de 109 beneficiari, la moment fiind încadrați în servicii 51 de copii, cărora le sunt oferite servicii în încăperi-complexe și specializate, precum cabinet de fizioterapie/logopedie/consiliere psihologică, sală pentru chinetoterapie și gimnastică curativă.