Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, participă la lucrările Forumului orașelor SMART de la Kazan, Rusia

   1651

Primarul General, Ion Ceban, participă la lucrările Forumului Internațional „Kazan Digital Week - 2021", care se desfășoară în perioada 21-24 septembrie, a.c., în orașul Kazan, Federația Rusă. La reuniune participă primari de capitale și manageri de orașe din statele CSI, din Europa: Franța, Spația, Germania, Austria și Asia: Turcia, Israel, Kazahstan, China, Japonia.

Edilul capitalei a rostit un discurs în cadrul mesei rotunde „Evoluția orașelor inteligente", cu participarea mai multor primari, ce face parte din programul Forumului. Ion Ceban a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii urbane și adaptarea acesteia la noile provocări economice.

Participanții la eveniment au împărtășit experiența lor vizavi de dezvoltarea, accesibilitatea și utilizarea infrastructurii urbane prin prisma tehnologiilor informaționale și a comunicațiilor.

Primarul de Chișinău a informat că la această etapă, municipalitatea a elaborat Strategia de dezvoltare social-economică și spațială, (document de importanță majoră, pentru a stabili toate aspectele și punctele forte ale urbei), cu participarea experților din Chișinău și din Federația Rusă.

În context, Ion Ceban a mai menționat că în ultimii 2 ani, responsabilii municipali au depus efort pentru a favoriza alinierea capitalei Republicii Moldova în rândul orașelor europene, astfel că preluarea de bune practici este un obiectiv important pentru Primăria Chișinău. „În pofida impedimentelor și a situațiilor de criză, ne dorim ca Chișinăul să devină un oraș SMART, transparent în activitatea instituțiilor publice, prietenos pentru oameni și pentru mediu", a declarat edilul.