Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a oferit diplome de onoare lucrătorilor din sfera socială

   3190

Primăria municipiului Chișinău a oferit astăzi diplome de onoare unui grup de 16 asistenți sociali din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi ai Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, care desfășoară această activitate timp de 27, 30 şi 31 de ani. De asemenea, în semn de înaltă recunoștință pentru activitatea acestora, municipalitatea a decis acordarea unui premiu bănesc unic. Evenimentul a fost prilejuit de marcarea Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a ținut să mulțumească celor prezenți pentru munca plină de abnegație și dedicație în activitatea lor cotidiană. De asemenea, edilul a menționat că de la declanşarea pandemiei de COVID-19, lucrătorii din domeniul social activează în prima linie alături de medici, profesori şi sunt mereu la datorie pentru a ajuta persoanele care au nevoie de asistenţa specializată.

Ilie Ceban a reiterat că domeniul asistenţei sociale din capitală este un model bun de urmat şi pentru alte localităţi din republică, pentru că Primăria Chişinău dezvoltă anual servicii esenţiale de asistenţă socială destinate persoanelor vulnerabile.

Pentru asistenţa socială, anual, în bugetul municipal sunt prevăzute surse financiare, care sunt distribuite pentru oferirea compensațiilor pentru transport, pentru ajutoare materiale familiilor defavorizate, pachete cu produse alimentare etc.

E de menționat că la nivelul municipiului Chişinău, în domeniul prestării serviciilor de asistenţă socială, activează cca 2500 de persoane. Totodată, beneficiari ai acestor servicii sunt 102 995 de persoane.