• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primarul General, Ion Ceban, s-a întâlnit cu Ministrul Culturii, Sergiu Prodan

  Primarul General, Ion Ceban, s-a întâlnit cu Ministrul Culturii, Sergiu Prodan

   14.09.2021 17:37    278 Accesări    

  Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Culturi, Sergiu Prodan, la care au participat și responsabili din cadrul municipalității.

  Părțile au discutat despre necesitatea perfectării unei foi de parcurs, cu identificarea subiectelor comune pentru Minister și Primăria Chișinău. 

  În context, Ion Ceban a ținut să remarce despre necesitatea implicării celor două entități în procesul de evaluare a monumentelor de arhitectură din nucleul istoric al orașului, cca 900 de edificii. „Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care Primăria lucrează în prezent", a precizat edilul.

  Anterior, fosta conducere a Ministerului Educației Culturii și Cercetării și-a asumat responsabilitatea de evaluare, însă lucrurile nu au fost duse până la capăt.

  De asemenea, cele două instituții își propun ajustarea legislației cu privire la monumentele istorice, care va da claritate atât pentru locuitori, Primărie, cât și pentru investitori.

  Primăria Chișinău a stabilit recent că până 1 aprilie 2022 nu vor fi emise acte permisive noi pentru construcții în zona istorică.